Halloweenské recepty

4 Halloweenské recepty: Pečivo i občerstvenie na Halloween

Halloween sa blíži as ním prichádza aj zábava, strašidelné kostýmy a samozrejme lahodné jedlo! Aké halloweenské recepty vyskúšať? Máme pre vás štyri fantastické halloweenské recepty, ktoré vám pomôžu preniesť atmosféru Halloweenu aj do vašej kuchyne. Čo pečeného vás očarí a naladí na správnu strašidelnú notu?

Ako sa pripraviť na Halloween? 

Rozhodne vyskúšajte strašidelné halloween občerstvenie. To poslúži nielen ako potešenie pre chuťové poháriky, ale zároveň sa stane perfektnou strašidelnou dekoráciou. Ktoré rýchle jednohubky sa hodia na halloweensky stôl?

Halloweenské recepty

Upírie zuby

Čo budete potrebovať?

  • 4 jablká
  • 8 lyžičiek arašidového masla alebo čokoládovej nátierky
  • balenie bielych maršmelónov

Ako na prípravu?

  1. Nakrájajte maršmelóny na malé kúsky, nie dlhšie ako pol centimetra – aby veľkostne zodpovedali upírím zubom.
  2. Nakrájajte jablko na plátky, rovnako nie na príliš silné, ale ani tenké – bude slúžiť ako imitácia pier.
  3. Každý plátok jablka potrite arašidovým maslom (alebo čokoládovou nátierkou). Je dôležité, aby krém nebol tekutý a dokázal sa na jablko ľahko prilepiť.
  4. Následne už iba stačí zložiť dva plátky jabĺk v tvare úst a postupne prilepovať zuby z maršmelónov.
Halloweenské recepty - Upírie zuby

Urezané prsty

Pripravte si: 

  • 10 ks hot dog žemlí
  • 10 ks klobások
  • kečup 

Príprava tohto receptu je naozaj jednoduchá. Ako prebieha?

  1. Klobásky olúpte – z jedného okraja odrežte špičku, najlepšie nerovnomerne, akoby odtrhnutú od ruky. Pomocou noža urobte na klobáse niekoľko vodorovných rezov, aby ste nasimulovali kĺby.
  2. Vložte klobásky do mikrovlnnej rúry na 1-2 minúty. Potom ju vytiahnite a na horúcich párkoch urobte do hladkého okraja malé zárezy pripomínajúce nechty.
  3. Dajte klobásu do žemle a všetko zalejte kečupom.

Čo upiecť na Halloween? Tekvicový koláč!

Čo by to bolo za Halloween bez tekvicového koláča? Na prípravu jedného z najklasickejších jedál, ktoré by nemalo chýbať na žiadnom stole, budete potrebovať:

  • tekvicové pyré (cca 400 g)
  • múku (120 g)
  • smotanu (160 g)
  • 3 vajcia
  • maslo
  • korenie (zázvor, klinčeky, badián, škorica, kardamóm)
  • štipku soli

Krok 1

Nakrájajte tekvicovú dužinu na kúsky. Pečte v rúre alebo mikrovlnnej rúre do mäkka. Potom použite mixér a urobte pyré. Nechajte vychladnúť.

Krok 2

Zmiešajte múku, soľ a maslo. Premiešajte. Pridajte žĺtok a postupne prilievajte srvátko. Cesto by malo byť mäkké, ale nie lepivé. Krok 3

Výsledné cesto dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto často prepichujte vidličkou. Vložte do predhriatej rúry na 20 minút.

Krok 4

Zmiešajte tekvicové pyré s dvoma vajcami a premiešajte. Pridajte korenie a smotanu, a znova premiešajte. 

Krok 5

Náplň nalejte do formy. Celý koláč vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte po dobu 45 až 50 minút.

Tekvicový koláč

Krehké Halloweenské sušienky

Ďalším nápadom na pečenie sú halloweenské sušienky. Toto lahodné a veselé halloweenské pečivo je vyrábané z:

  • 200 gramov pšeničnej múky
  • 120 gramov masla 
  • 2 gramov práškového cukru
  • 1 žĺtka
  • 100 mililitrov vody
  • 100 gramov džemu (tekvicového alebo iného podľa vášho výberu)

Krok 1

Základom bude príprava cesta. Múku rozotrite s maslom, kým nebude drobivá. Pridajte žĺtok a práškový cukor. Všetko premiešajte a pridajte 1-2 polievkové lyžice studenej vody na zvlhčenie.

Krok 2

Cesto by malo byť celkom husté, aby sa dalo hrudkovať a vyváľať. Ak sa cesto mrví, znamená to, že je suché a bude potrebné pridať ešte trochu vody.

Krok 3

Utrhnite malý kúsok cesta a zrolujte ho do guličky. Takto do guličiek vytvarované cesto dajte na 15-20 minút do chladničky.

Krok 4

Výchladené cesto rozvaľkajte na vrstvu hrubú 2-3 mm a vykrajujte kolieska s priemerom 3-4 cm. Polovicu koliesok nechajte nedotknutú a na druhej polovici vyrežte tváre – strašidelné alebo roztomilé podľa vášho vkusu.

Krok 5

Na každú zo sušienok dajte lyžičku džemu.

Krok 6

Na záver dajte sušienky na plech a pečte pri 190 stupňoch asi 10 minút. Sušienky nechajte vychladnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!

Krehké Halloweenské sušienky

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *