Obrátené rezne a rezne v jogurte

REZNE 2x inak: Skúste obrátené rezne alebo rezne v jogurte

Hľadáte nové spôsoby, ako pripraviť klasické rezne? Ak áno, tak tu ste na správnom mieste! V dnešnom článku vám totiž predstavíme zaujímavé recepty na rezne, konkrétne recept na rezne v jogurte a na obrátené rezne. Tieto recepty si vaša rodina okamžite zamiluje. 

Vedeli ste, že sa dajú rezne elegantne skombinovať aj s jogurtom? A čo tak obrátené rezne – počuli ste niekedy o nich? Pokiaľ nie, tak neváhajte a vyskúšajte tieto jednoduché a chutné recepty, ktoré vám umožnia urobiť rezne dvoma veľmi zaujímavými a netradičnými spôsobmi. Vychutnajte si naše rezne recepty.

obrátené rezne

Rezne v jogurte

Čo budete potrebovať na lahodné rezne v jogurte?

Ak chcete vyskúšať recept na rezne v jogurte, nezľaknite sa dlhého zoznamu ingrediencií. V recepte sa totiž nachádza väčšie množstvo rôzneho korenia, avšak toto korenie dodá rezňom nezabudnuteľnú chuť. Ak niektoré z týchto korenín nemáte doma, nemusíte zúfať, stačí ho vynechať alebo nahradiť podobným.

  • 4 kuracie rezne (cca 500 g)
  • 2 hrnčeky gréckeho jogurtu (približne 500 g)
  • 1 citrón
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky medu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého korenia
  • 1/4 lyžičky mletej rasce
  • 1/4 lyžičky mletej papriky
  • 1/4 lyžičky mletého koriandra
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky kurkumy
  • 2 hŕstky nasekanej petržlenovej vňate alebo koriandra na ozdobenie

Ako si pripraviť rezne v jogurte?

  1. Rezne nakrájajte na menšie kúsky a utrite ich papierovou utierkou.
  2. V miske zmiešajte jogurt, olivový olej, med, soľ, korenie, rascu, papriku, koriander, zázvor a kurkumu.
  3. Umyte citrón a zlúpnite z neho kôrku, a potom vytlačte citrónovú šťavu do misky.
  4. Cesnak olúpte a prelisujte ho aj do misy s jogurtom.
  5. Výslednú zmes dobre premiešajte, kým nie je dokonale hladká.
  6. Následne vložte rezne do premiešanej zmesi a postarajte sa o to, aby boli celé pokryté vrstvou tejto zmesi.
  7. Rezne potreté jogurtovou zmesou preložte do nekovovej misky a prikryte ju potravinovou fóliou. Následne ich nechajte marinovať v chladničke, a to najmenej 2 hodiny (ideálne cez noc).
  8. Potom predhrejte rúru na 200 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
  9. Rezne vyberte z marinády a premiestnite ich na plech. 
  10. Pečte rezne v rúre 15-20 minút, kým nie sú zlatisté a vo vnútri upečené.
  11. Rezne podávajte s jogurtom, ktorého zvyšok si nechajte práve ako prílohu. Na ozdobenie môžete rezne posypať nasekanou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
rezne v jogurte

Obrátené rezne

Už ste niekedy počuli o rezne naruby? Tento druh rezňov nadobúda veľkú obľúbenosť. Prečo rezne naruby? Ide o to, že mäso je najskôr obalené v strúhanke a až následne vo vajíčku. Vďaka tomu sa rezne menej vysušia a sú tak vo vnútri krásne krehké a vláčne.

Čo budete potrebovať na obrátené rezne?

  • 4 kuracie rezne (okolo 500 g)
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček krupice
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky medu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého korenia
  • 1/4 lyžičky mletej rasce
  • 1/4 lyžičky mletej papriky
  • 1/4 lyžičky mletého koriandra
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky kurkumy
  • 1/2 hrnčeka nastrúhaného tvrdého syra
  • 2 hŕstky nasekanej petržlenovej vňate alebo koriandra na ozdobenie

Ako si prichystať obrátené rezne, alebo rezne naruby?

  1. Rezne nakrájajte na menšie kúsky a osušte ich papierovou utierkou.
  2. Cibuli olúpte a nakrájajte ju na tenké plátky. Cesnak olúpte a prelisujte.
  3. Rozpáľte olej v panvici a pridajte cibuľu a cesnak. Vymažte ich na strednom plameni, kým cibuľa nezmäkne.
  4. K cibuli a cesnaku pridajte med, soľ, korenie, rascu, papriku, koriander, zázvor a kurkumu. Dobre premiešajte a nechajte variť približne minútu.
  5. Pridajte rezne na panvicu a smažte ich asi 5 minút, kým nie sú zlatisté zo všetkých strán. Potom ich odložte na tanier.
  6. V mise zmiešajte krupicu, mlieko, vajcia a polovicu nastrúhaného syra. Zmes dobre premiešajte a nalejte ju do panvice, kde ste piekli rezne. Stiahnite plameň a nechajte variť asi 5 minút, kým krupica nezhustne.
  7. Potom opatrne vzniknutú zmes naneste na rezne a posypte zvyškom syra.
  8. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 10-15 minút, kým syr nezmäkne.
  9. Rezne vyberte z rúry a nechajte pár minút odpočinúť, aby sa syr trochu schladil a nebol tak horúci.
  10. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom, a môžete podávať.

Tento rezeň naruby je veľmi chutný a je vhodný ako rýchly obed alebo večera. Krupicová vrstva zaisťuje, že rezne naruby sú pekne mäkké a šťavnaté. Med, korenie a syr zas pridávajú do jedla zaujímavo netradičnú chuť. Takto pripravené rezne navyše môžete podávať s rôznymi prílohami ako sú napríklad zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Skrátka rezne teda rozhodne nemusia byť iba nudnou záležitosťou!

obrátené rezne

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *